Arno’s Aperitief zaterdag 17 augustus 2013

Hieronder een korte impressie met foto’s, interviews en een filmpje van de derde aflevering van Arno’s Aperitief op Noorderzon 2013 in de Spiegeltent’. Elke avond brengen Arno en Bas een korte aubade aan Het Festival, De Vormgeving en meestal ook Het Weer.
Foto’s Pjotr Wiese.

IMG_7883

Zelfs de tekst staat op een vel karton…

Het origineel is uiteraard van Drs P.  Strokarton

xx

Inge van Calkar met band: Jeroen de Jong op toetsen, Marcel Wolthof op drums en Frank Fiedler op contrabas.

Muzikale gast in deze aflevering van het Aperitief was Inge van Calkar. Op het kleine doch intieme podium van de Spiegeltent, omdat ene Lucy Rose het grote podium had volgebouwd voor haar optreden van 20:30u. Halve tent confisceren en vervolgens niet van zins één liedje in ons Aperitief te spelen. Nou ja… wij hebben Inge!

“It’s over” van  Inge-van-Calkar

xx

vlnr Marit van der Weert (actrice), AvdH (roze pet), Fernando Rubio (grijze pet) en Maria Duron (productie-assistente en tolk)

Aan tafel met Marit, Fernando en Maria. Fernando Rubio is een Argentijnse theatermaker die de pest heeft aan grootschalig spektakel en valse sentimenten. Klein, eerlijk en hartveroverend… dat moet theater zijn. Op meerdere plekken op de wereld strijkt hij neer met de intieme voorstelling “Everything by my side”. Een bed, een actrice en een monoloog voor één persoon publiek. Ik heb het ondergaan en vond het indrukwekkend. Een prachtig klein pareltje op een groot festival.

xx

Fernando Rubio

xx

In bed met Lotte. “Alles aan mijn zijde”. Een pareltje, una perla!

Het gesprek aan tafel met Fernando, Maria en Marit

xx

De hoofdgast van deze aflevering van het Aperitief: Agostina Lopez.

Het was een Argentijns avondje, want ook onze hoofdgast komt uit Argentinië, Buenos Aires. Haar voorstelling La Laguna staat op zondag, maandag en dinsdag in het Grand Theatre (één van de Down Town locaties van Noorderzon). Agostina Lopez heeft zich gebogen over de vraag waarom ‘de mens’ zo zwaar leunt op het verleden. Zijn we bang voor de toekomst? Een doorgezaagde auto op een draaiende schijf staat midden op het podium. Een vader met zijn twee dochters zijn onderweg… ze stoppen op een afgelegen plek en duiken in hun herinneringen.  Elk op zijn/haar eigen wijze. Alle drie feitelijk eenzaam in hetzelfde bestaan. Zoiets. Luister maar, Agostina spreekt zeer goed Engels.
Gesprek met  Agostina-Lopez

xx

Hoofdsponsor Dennis – Cooking Place – Nolle maakt elke dag een speciale amuse voor de hoofdgast.

xx

Salade met Argentijnse lendebiefstuk. En voor de vega’s geen beaf maar beans.

De recepten van alle hapjes die Dennis op Noorderzon maakt staan op zijn website: Dennis Cooking Place.

xx

Arno Hoekstra…

Arno Hoekstra? Ja, Arno Hoekstra. Bram Douwes kruipt elke dag in de huid van de Ambtenaar van de Culturele Stand, die als secretaris orde probeert te scheppen in de chaos van het Aperitief. En daar hoort natuurlijk een passende naam bij. na Gerko Dijkstra (donderdag) en Edzo de Boer (vrijdag) was hij zaterdagavond Arno Hoekstra. Op mijn vraag of dat niet verwarrend was antwoordde hij kordaat: “Ja!”

xx

vrnl Berber de Vries, Nina Boegschoten, ik, Sanne Super.

De dames zijn van theatergezelschap ‘De Groeten’ en staan met hun voorstelling ‘Tot de schijt ons doodt’ op de Leliesingel in het Noorderplantsoen. Ze prediken het nieuwe ‘verbinden’, gegarandeerd met ‘happy end’ en desgewenst met ‘leasebaby’.

xx

Een prachtig lied getiteld “Arno, alleen je naam al is mooi…”  Ik was gevleid.

xx

Ik bedoel “wij” waren gevleid. Ineens begreep ik waarom Bram vandaag Arno wilde heten.

xx

Zelfs je naam is mooi

Luister naar het gesprek en het lied: Zelfs je naam is mooi…

xx

Artist in residence Ron Glasbeek

Ron maakt dagelijks een impressie met ‘krijt met een moeilijke naam’ (wij noemen het wasco).

xx

Het resultaat is elke dag erg mooi.

xx

De evaluatie.

Johanna Seelbach en haar zus Marie filmen elke avond de evaluatie en de vooruitblik van secretaris ‘Bram Douwes’ (Arno Hoekstra, Edzo de Boer, Gerko Dijkstra…) en de presentator.

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube