Ode aan de Wadden op 1 oktober 2010

Uniek concert voor Doe Een Wens Stichting

De negende editie van het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog wordt op vrijdagavond 1 oktober 2010 geopend met een uniek concert op een minstens zo unieke plek. Wagenborg Passagiersdiensten B.V. en het festival brengen samen een Ode aan de Wadden. De veerboot, met aan boord ruim 300 muziekliefhebbers, gaat midden op de Waddenzee voor anker, de motoren gaan uit en de muziek begint. Dat alles onder de bezielende leiding van Arno van der Heyden.

Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan de Doe Een Wens Stichting Nederland. Deze stichting laat de liefste wens van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte in vervulling gaan. Er zullen wensen worden ondersteund die op Schiermonnikoog verwezenlijkt kunnen worden. Arno is ‘Regionale Vriend’ van de Doe Een Wens Stichting.

Het Concert

Op de verschillende dekken van de veerboot vinden diverse concerten plaats. Op het buitendek zijn 10 trompettisten te horen van Codarts uit de trompet klas van meester-trompettist André Heuvelman. Zij brengen hun versie van Ode aan de Wadden. Verder zijn aan boord de Argentijnen Santiago Cimadevilla bandoneon, Marco di Paolo gitaar en zangeres Beatriz Aguiar. Zij spelen werken van o.a. Piazzolla. Pianist Hans Eijsackers speelt samen met de violist Philippe Graffin werken van Saint –Saëns. Pianist Marcel Worms brengt stukken ten gehore van de onbekende componist Frederico Mompou. De vermaarde tenor Bernard Loonen zingt een aantal beroemde aria’s. Ook jong toptalent komt aan bod: laat u verassen door Lotte Pen saxofoon in Pequena Czardas van I.Itturalde en door Arjan Jongsma die Zimba Zamba speelt van C. Richards. Aan boord wordt erwtensoep met roggebrood en katenspek geserveerd. Om 19.00 uur vertrekt de veerboot vanaf Lauwersoog. Om 21.20 wordt het anker gelicht en vaart naar Schiermonnikoog waar naar verwachting om 22.00 uur wordt aangemeerd. Daarna zet de boot koers naar thuishaven Lauwersoog om daar om 22.45 uur af te meren. Het vaarbewijs voor deze bijzondere gebeurtenis kost € 35, -. Deze prijs is inclusief concert, erwtensoep en de overtocht.

Reserveren

Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor het concert Ode aan de Wadden. Kijk hiervoor op www.schiermonnikoogfestival.nl of bel 06 51279297.

This entry was posted in Actueel, Projecten. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube