Zó. in theater PePijn Den Haag

Twee dagen PePijn.
Twee dagen Den Haag.
Zó.
Dat betekent ‘overnachten’ als je uit Groningen komt.
We kozen voor het prachtige Hotel Hage in Scheveningen…
Op de website van het hotel staan nog foto’s van weleer.

Hotel Hage - Villa Kakelbont

Onze kamer lag aan het balkon op de eerste verdieping met uitzicht op zee. Tenminste toen er nog geen flat tussen stond.

Op deze staanders leunde ons balkon...

Donderdag 23 februari 2012:
De eerste avond PePijn was gezellig, maar er was wat weinig publiek. Gelukkig was de familie Kotteman er met zoon Jaap, die het hele publiek van de plaatselijke specialiteit ‘van Kleef jenever’ voorzag.

Jaap Kotteman schenkt mij een van Kleef in. Prima combi met 'Dröge Worst uut Grunnen'.

In de zaal werd flink getwitterd. Hopelijk levert het publiek op voor onze tweede avond, vrijdag 24 februari. Aanvang 20:30u Entree 14 euro.


Kortom; wordt vervolgd…

Vrijdag 24 februari 2012:

De dag begon op het strand van Scheveningen vlakbij ons hotel. Wat een bende. Maar ik heb me laten vertellen dat het een prachtige boulevard gaat worden.

Strand bij Scheveningen op de schop en de shovel.

Op naar PePijn

Op de bar staat een beeld van  -hoe kan het ook anders-  medeoprichter Paul van Vliet. Onlangs nog met kippenvel naar hem gekeken tijdens het CabarEtmaal in Groningen.

Paul van Vliet

De twitteracties van publiek en programmeur Frank Heijman hebben in elk geval gezorgd voor meer publiek dan gisteren! Hulde.

Door deze handig genomen foto lijkt het best een volle zaal. Volgend jaar Diligentia?

En de Dröge worst uut Grunnen werd vandaag weggespoeld met ‘Egte Haegsche Kouwe Kak’, een zoete kruidenbitter. Persoonlijk vond ik de van Kleef jenever van donderdag lekkerder. Maar Marco (eerste rij) helpt en schenkt de kruik tot de bodem leeg, dus de zaal vond het lekker.

'Egte Haegsche Kouwe Kak', de tip van echte Hagenaars. Niet te verwarren met echte Hagenezen. Die houden meer van van Kleef!

Op zaterdag 2 maart 2013 staan we weer in PePijn in Den Haag. Tweet het voort!

 

 

This entry was posted in Actueel, Cabaret. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

One Comment

 1. Marijke Beekman
  Posted 7 december 2012 at 18:59 | Permalink

  Ik was alleen op zoek naar het kruidenbitter Egte haegsche Kak en kwam toen dit verhaaltje tegen. Mijn kruik met haegsche kak is vast al 30 jaar oud maar aangezien hij nog dicht was heb ik hem toch maar geprobeerd en hij smaakt goed. Zit tegen Beerenburg en andere kruidenbitters in. Wilde alleen weten of het nog gemaakt wordt…. Van Riel, de slijterij bestaat ook nog dus wie weet.
  Jammer van het hotel in scheveningen. Ik ken S. van 40 jaar geleden met casino’s, nachtclubs, bowling etc. Voel me er niet meer echt thuis. Jammer, het was zo gezellig en ‘s avonds de redding van Den Haag. En je, een leeg theater Pepijn. Zonde want er worden vast leuke programma’s gemaakt.

  Gewoon opnieuw proberen en anders een keer naar Amsterdam komen..

  Groetjes, Marijke Beekman

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Volg Arno van der Heyden op Facebook Volg Arno van der Heyden op Youtube